Στάδια Θεραπείας:

Στάδιο 1ο: Περίθαλψη οξέως πασχόντων
Οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση κατά τις πρώτες 3-6 θεραπευτικές συνεδρίες, αν και ορισμένοι βλέπουν τα συμπτώματα να υποχωρούν ακόμη και μετά την 1η ή 2η συνεδρία. Κατά το στάδιο αυτό, ενδείκνυται η θεραπεία σε καθημερινή βάση. Συνήθως ο ασθενής δεν είναι σε θέση να εργαστεί κατά το στάδιο αυτό. Κατά περίπτωση, η προχωρημένη εκφύλιση ή κήλη σε πολλαπλά σπονδυλικά επίπεδα μπορεί να χρειαστεί αρκετές εβδομάδες καθημερινής θεραπείας μέχρι για να υποχωρήσουν σημαντικά τα συμπτώματα.

Στάδιο 2ο: Ανακούφιση
Καθώς τα οξέα συμπτώματα υποχωρούν, ο ασθενής αισθάνεται καλύτερα τις ώρες ανάπαυσης. Ωστόσο, η έντονη ή πολύωρη άσκηση μπορεί να επαναφέρει τον πόνο. Είναι απολύτως φυσιολογικό σε αυτό το στάδιο ο ασθενής να αισθάνεται καλά τη μία μέρα και την επόμενη να υποτροπιάζει, να κάνει τρία βήματα προς τα εμπρός τη μία μέρα και δύο βήματα προς τα πίσω την επόμενη. Όσοι έχουν καθιστική εργασία ή ελαφρύ φόρτο εργασίας, μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους προς το τέλος του σταδίου. Το στάδιο αυτό συνήθως διαρκεί μερικές εβδομάδες, αν και η ανταπόκριση του ασθενούς εξαρτάται από την ηλικία, το δείκτη χρονιότητας (διάρκεια της πάθησης), τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη φυσική κατάσταση.

Στάδιο 3ο: Σταθεροποίηση
Καθώς η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στο δίσκο και η συμπίεση του νεύρου υποχωρεί, ξεκινά η διαδικασία επούλωσης. Η σταθεροποίηση συνεπάγεται, βεβαίως, ένα βαθμό αστάθειας. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες για τον ασθενή, αν και οι καλές μέρες γίνονται συνεχώς καλύτερες και οι κακές μέρες δεν έχουν τόσο σοβαρές επιπτώσεις. Έπειτα από μερικές εβδομάδες θεραπείας, με μέσο όρο 2 με 3 θεραπείες εβδομαδιαίως, οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν σημαντική σταθεροποίηση. Όλοι οι ασθενείς, εκτός αυτών που η εργασία τους απαιτεί σωματική καταπόνηση, εργάζονται χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι ασκήσεις με διατάσεις βοηθούν εξαιρετικά στην ενδυνάμωση των σπονδυλικών μυών ώστε να σταθεροποιηθούν οι σπονδυλικές αρθρώσεις.

Στάδιο 4ο: Αποκατάσταση
Είναι εντελώς διαφορετικό να αισθάνεται κανείς καλά τις ώρες της ανάπαυσης από το να αισθάνεται καλά όταν δραστηριοποιείται έντονα και συστηματικά. Η επιπλέον προσπάθεια από την πλευρά του ασθενούς κατά το στάδιο της αποκατάστασης βοηθά να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα. Προτείνονται ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι, ενώ και ο χρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο• αν και ο ασθενής μπορεί να βρίσκεται σε αποκατάσταση για 4 έως και 8 εβδομάδες, η θεραπεία περιορίζεται σε μία συνεδρία την εβδομάδα ή ανά δύο εβδομάδες.

Πόσες περίπου συνεδρίες χρειάζονται;
Το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας ποικίλλει και καθορίζεται από το θεράποντα ιατρό κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω τη θεραπεία;
Για να μάθετε εάν είστε ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία, καλέστε μας στο 210.69.93.527